March 1, 2024, 4:34 pm
Home O noua zi, o noua luna septembrie, un nou an, un nou inceput

O NOUA ZI, O NOUA LUNA SEPTEMBRIE , UN NOU AN, UN NOU INCEPUT !


La acest nou început de an şcolar, fiecare dintre noi, indiferent daca suntem elevi, părinţi, bunici sau cadre didactice speră ca acesta să fie unul cu împliniri. Filele întoarse din calendarul ajuns în luna septembrie ne fac să rememorăm primele zile de şcoală din viaţa fiecăruia dintre noi cu emoţiile, sfiala şi optimismul pe care cu toţii le-am trăit an de an în acest anotimp.

Anul acesta 10 septembrie înseamnă un nou început şi odată cu acest nou început nădăjduim ca în inimile noastre şi ale elevilor noştri să renască speranţele într-un viitor mai bun, pentru fiecare în parte şi pentru comunitatea noastră.

Un nou început înseamnă o nouă şansă, înseamnă un drum pe care pornim cu forţe proaspete şi cu nădejdea că vom reuşi mai multe în acest nou an, decât în cel ce a trecut.

Pentru cei mai mici dintre şcolari, emoţiile sunt extraordinare. Ei intră pentru prima dată într-o lume nouă, o lume fascinantă ce le deschide porţile cunoaşterii, un univers plin de miracolele ştiinţei şi culturii. Pentru ceilalţi, noul an şcolar înseamnă o nouă etapă în acest proces sublim al creşterii lor spirituale. Este important ca toţi, împreună, părinţi, dascăli şi copii, să lucrăm cu hotărâre şi deplină încredinţare la împlinirea acestui viitor, iar educaţia are un rol decisiv în dezvoltarea spirituală a unui popor.

Învăţătura este mijlocul prin care putem atinge cunoaşterea şi pentru a realiza acest lucru trebuie depuse eforturi deopotrivă de elevi şi profesori, dar si cu sprijinul părinţilor şi a întregii comunități.

Întreaga perioadă de formare şi modelare începe în familie, de unde copiii trebuie să înţeleagă şi să se obişnuiască cu dimensiunea educaţiei, care se consolidează ulterior în mod organizat în şcoală şi se continuă toată viaţa în relaţiile interumane. Pentru aceste motive, cu toţii, de la copil la părinte, de la dascăl si educator şi, mai departe la autorităţi locale , avem datoria ca în ciuda greutăţilor care se ivesc de-a lungul timpului să ne îndeplinim misiunea pe care o avem. Pentru a atinge acest scop, voi, dragi elevi, prin ascultare şi receptivitate să fiţi dornici de a învăţa din ştiinţa dascălilor voștri ca să creşteţi frumoşi şi înţelepţi.

În alt plan, dumneavoastră stimaţi părinţi trebuie să fiţi preocupaţi şi să vă implicaţi în această muncă de educaţie într-o strânsă relaţie cu şcoala.

Fie ca începutul acestui nou an şcolar să fie o zi de sărbătoare şi de încredere, ca toţi elevii comunității noastre să găsească un sprijin în şcolile ce-i aşteaptă cu clasele curate şi primitoare, ca noul început să ne dea putere nouă dascălilor în activitatea didactică.

Tuturor vă urez un an școlar de deplin succes .

Vă aștept cu cele mai bune gânduri de speranță , prețuire și îndemn.

Să construim în continuare împreună.

Prima zi de școală să fie un început binecuvântat.

În fiecare clipă, viaţa şcolii să se îmbogăţească cu minuni, cu gânduri bune şi cu multă lumină.

Așa să ne ajute Dumnezeu !

 

 

Cu drag,


DIRECTOR : prof. Veniamin - Cristinel CONSTANTIN

 

 

 

AN SCOLAR 2023 2024

COMUNICATE DE PRESA

REVISTA SCOLII

FORMATII ARTISTICE

VIZITATORI PE SITE

We have 86 guests online