March 1, 2024, 3:04 pm
Home 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei

1 DECEMBRIE, ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI !

 

La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea).

Adunarea Naţională de la Alba Iulie a adoptat o rezoluţie în care este atestată unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România. La 1 decembrie 1918, politicianul Vasile Godiş a citit rezoluţia Unirii: „Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.”

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți romanii. Fie ca, 1 Decembrie sa va aducă sănătate, fericire si multa, multa bucurie alături de cei dragi si apropiați. La mulți ani Romania! La mulți ani prieteni! La mulți ani romani de pretutindeni.

 

AN SCOLAR 2023 2024

COMUNICATE DE PRESA

REVISTA SCOLII

FORMATII ARTISTICE

VIZITATORI PE SITE

We have 21 guests online